Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها - عاطفه قلعریز: اگر چه در گذشته روزه را صرفا از نگاه عبادی و ارزش‌های معنوی مورد بررسی قرار می‌دادند اما امروزه در دنیا نگاهی که به فلسفه روزه می‌شود از بعد سلامتی و احیای بدن پس از ۱۱ ماه خوردن بی وقفه غذا در طول شبانه روز است.

به طوری که امروز شاهدیم در کشورهای اروپایی بیمارستان‌های ویژه درمان بیماری‌ها براساس سبک روزه و کم خوراکی تاسیس شده است و این در حالی است که برخی اظهارنظرهای غیرکاشناسی سعی در بیماری زا بودن روزه به ویژه در روزهای گرم سال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از دید بسیاری از اطبا انواع بیماری‌ها از تجمع زیاد غذا در معده و روده که هضم کندی دارد به وجود می‌آید و تنها راه درمان آن روزه است.

روزه نه تنها در درمان بیماری های غیرواگیر موثر است بلکه نقش تعیین کننده‌ای در بهبود و درمان بسیاری از بیماری‌های صعب العلاج و حتی آرامش روان دارد.

یکی از دانشمندان طب سنتی معتقد است اگر بپذیریم که سهم کمی از غذایی که می خوریم برای حیاتمان کافی است و با بقیه اضافه آن در واقع پزشکان امرار معاش می‌کنند دیگر هیچ فردی اقدام به پرخوری نمی‌کرد.

روزه عامل سوزش و درد معده نیست

عضو کمیته طب سنتی استان اصفهان در این باره به مهر گفت: برخلاف اعتقاد رایج که بی‌غذایی در ساعات طولانی را علت سوزش و درد معده روزه‌داران می‌دانند اما باید دانست که خواب‌های بی‌موقع در ماه مبارک رمضان دلیل این مشکل است.

مجتبی معتمدی اظهار داشت: بدترین عادت روزه‌داران در ماه مبارک رمضان خوابیدن بلافاصله پس از سحری است که خواب با معده پر به مرور فرد را در معرض سوزش و درد معده قرار می‌دهد.

در برخی مواقع شاهدیم که روزه‌داران تا زمان های طولانی از شب را بیدار و به جای بیدار شدن به هنگام سحری، سحری خود را ساعت دو نیمه شب میل می‌کنند که بتوانند تا صبح بخوابند که به هیچ وجه این نحوه سحری خوردن اصلا توصیه نمی‌شود و عامل سوزش و درد معده در روزه‌داران است

وی بیان داشت: حتی شاهدیم برخی روزه‌داران یک ربع مانده به اذان صبح بیدار شده و غذا را با سرعت میل می‌کنند و بلافاصله پس از آن می‌خوابند که این کار بسیار برای بدن مضر و سبب درد گوارش و سوء هاضمه در روزه‌داران می‌شود.

عضو کمیته طب سنتی استان اصفهان گفت: روزه گرفتن به منظور خالی شدن معده پر، بدن و عروق طی ۱۱ ماه از سال است که سبب باز شدن گرفتگی عروق، و بالا بردن قدرت گوارش و هضم معده می‌شود.

وی با اظهار اینکه خواب‌های بی‌موقع در ماه رمضان نه تنها سبب بالا رفتن قدرت گوارش و هضم معده نمی‌شود بلکه سلامتی فرد را به خطر می‌اندازد،‌ گفت: در برخی از مواقع شاهدیم که روزه‌داران تا زمان های طولانی از شب را بیدار و به جای بیدار شدن به هنگام سحری، سحری خود را ساعت دو نیمه شب میل می‌کنند که بتوانند تا صبح بخوابند که به هیچ وجه این نحوه سحری خوردن اصلا توصیه نمی‌شود و عامل سوزش و درد معده در روزه‌داران است.

معتمدی اظهار داشت: امروزه عمده بیماری هایی که افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند از جمله سوء مزاج‌ها، غلبه سردی، میگرن و مشکلات استخوانی، مفاصل و گوارش به دلیل خواب‌های بدموقع و بی‌موقع است.

وی گفت: بهترین زمان برای خوابیدن پس از ادای نماز مغرب و عشاء؛‌ یعنی حدود ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب است.

در تحقیقات علمی یک پزشک روسی که در خصوص روزه صورت گرفته است، اعلام شد تنها راه برای قطع ریشه‌ سرطان، روزه است که بر اساس این یافته علمی، درمان از طریق روزه فایده‌ ویژه‌ای در بیماری‌های کم‌خونی، ضعف روده‌ها، دمل‌های درونی و بیرونی، سل و غیره دارد.

همچنین بر اساس مطالعه ای که بر روی ۶۱ دانشجوی ۲۲ تا ۳۴ ساله دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، مشخص شد که روزه ماه رمضان تأثیر فزاینده ای بر روی پاسخ ایمنی سلولی دارد و باعث افزایش کارآیی این سیستم سلولی می‌شود این مسأله که این تأثیر تا چه حد به علت کاهش کالری دریافتی است باید روشن تر شود زیرا شخص در ماه مبارک رمضان دچار فشار روحی کمتری است و شاید به علت منظم بودن تغذیه تغییرات مثبتی در ریتم های فیزیولوژیک او پدید می آید.

۴۰ درصد سیستم ایمنی بدن با روزه داری فعال می‌شود

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ضمن اعلام مطلب فوق در خصوص فواید روزه در گفت و گو با مهر در این خصوص اظهار داشت: روزه‌داری سبب کاهش افسردگی، افکار پارانوئیدی و وسواس می شود و عزت نفس فرد را افزایش می‌دهد.

وی گفت: امروزه جامعه پزشکی به این نتیجه رسیده است که روزه گرفتن با کاهش دریافت ۲۰ تا ۴۰ درصدی مصرف غذا باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود.

حذف سموم ذخیره شده در بدن، دستگاه گوارش و سایر اعضای بدن که در هضم و جذب مواد غذایی نقش دارد در این ماه استراحت کرده تا پس از روزه داری به فعالیت های گذشته خود بازگردند

غلامحسین صدری اعلام کرد: برای درمان بیماری‌هایی مانند سرطان خون، بیماری‌های عصبی، یبوست مزمن، ناراحتی مثانه، گرفتگی مجاری خون، فشار خون بالا، بیماری‌های معده و روده، امراض چشمی، افسردگی، ضعف جنسی و ورم کیسه‌ صفراء گرفتن روزه تجویز می شود.

وی گفت: کبد که برای هضم غذا مجبور است دائما صفرای خود را مصرف کند در مدت ۳۰ روز (یک ماه روزه‌داری) ترشحات صفرائی را صرف حل کردن باقیمانده‌ غذای جمع‌آوری شده خواهد کرد.

بیشتر بیماری ها ناشی از تخمیر یافتن غذا در روده ها است

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: حذف سموم ذخیره شده در بدن، دستگاه گوارش و سایر اعضای بدن که در هضم و جذب مواد غذایی نقش دارد در این ماه استراحت کرده تا پس از روزه داری به فعالیت های گذشته خود بازگردند.

وی تصریح کرد: روزه داران نباید در مصرف غذا زیاده‌روی کنند زیرا در زمان روزه داری، اسید معده به جای غذا به وسیله صفرا خنثی می‌شود و زخم معده را به دنبال نخواهد داشت به همین دلیل داشتن برنامه غذایی صحیح در ایام این ماه می تواند برای روزه داران نقش اساسی را ایفا کند.

صدری اظهار داشت: گر چه در آغاز روزه‌داری، گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و سپس ضعف احساس می‌شود ولی در عین حال بدن به فعالیت می‌افتد و در نتیجه همه‌ اعضا، مواد خاص خود را برای نگهداری و تعادل محیط داخلی قلب، قربانی می‌کنند.

بدن حتی اگر دو تا سه ماه غذا نخورد می تواند تحمل کند و ذخایر دارد و تنها باید توجه به آب بدن داشت و اگر شاهد بی حسی یا ضعف شدید،‌ سرگیجه،  افت فشار خون یا افت قندخون در روزه داران هستیم، تنها به دلیل کم آبی بدن است

وی گفت: دلیل بروز بیشتر بیماری ها ناشی از تخمیر یافتن غذا در روده ها است که روزه سبب اصلاح آن و درمان بیماری ها می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: در مدت یک ماه روزه‌داری، انسان دارای یک بدن تازه، تعمیر یافته و آزاد می‌شود و از قید و بند سموم رهایی می‌یابد.

در ماه رمضان بیشتر میوه بخورد، روزه حکم خانه تکانی بدن است

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفت و گو با مهر با اشاره به اینکه روزه حکم خانه تکانی را در بدن دارد و برای افراد سالم که بدانند به هنگام سحری و افطاری چگونه تغذیه کنند و برای بیماران با دیابت و فشار خون کنترل شده که تنها دارو مصرف می کنند، روزه اشکالی ندارد، افزود: روزه تنها برای بیماران خاص و بیماران پیشرفته کلیوی، دیابت کنترل نشده یا کبد چرب با گرید خیلی بالا توصیه نمی‌شود.

محمد حسین انتظاری که مصرف میوه و تامین آب بدن از طریق خاکشیر و تخم شربتی را به روزه داران توصیه کرد، بیان داشت: بدن حتی اگر دو تا سه ماه غذا نخورد می تواند تحمل کند و ذخایر دارد و تنها باید توجه به آب بدن داشت و اگر شاهد بی حسی یا ضعف شدید،‌ سرگیجه،  افت فشار خون یا افت قندخون در روزه داران هستیم، تنها به دلیل کم آبی بدن است که با خوردن میوه های آبدار مثل خربزه،‌ هلو،‌ انگور و غیره قابل حل است.

به رغم شرایطی که به لحاظ آب و هوایی در برخی استان های کشور از جمله اصفهان در این موقع از سال حاکم است و روزهای تابستان را زودتر از موعد به استان آورده است اما همه تحقیقات علمی نشان می دهد، این شرایط نه تنها مانعی برای روزه گرفتن به شمار نمی رود بلکه سبب می شود تحمل این شرایط و آسیب های ناشی از این شرایط دمایی را نیز تعدیل کند.

کد خبر 4302984

منبع: مهر

کلیدواژه: افسردگی تغذیه در ماه رمضان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دیابت روزه داری فشار خون ماه مبارك رمضان بوشهر کرمانشاه شیراز گرگان شهرکرد خطبه های نماز جمعه برجام بارش باران مشهد بیرجند اشتغال خرم آباد تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۹۱۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

در این اخبار ادعاشده بود که در این میهمانی تعدادی پزشک، با مصرف مشروبات تقلبی و دست‌ساز دچار مسمومیت شدند و در این بین یکی از پزشکان زن متخصص پوست و مو در شیراز جان باخته است و تعدادی دیگر به دلیل مسمومیت شدید در بیمارستان بستری شده‌اند. 

همچنین در این گزارش اعلام شده که همسر این پزشک که فوق تخصص چشم بوده هر دو کلیه‌اش از کار افتاده و هم اکنون در کما به سر می‌برد.

مهرداد شریفی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با تسنیم، با اظهار بی‌اطلاعی از جزئیات این دورهمی مرگبار، گفت: ظاهراً این اتفاق در یک میهمانی شخصی رخ داده و پزشکان حاضر در این راسم اکثراً از بخش خصوصی بودند.

وی با اشاره به اینکه تمام حاضران در این میهمانی پزشک نبوده‌اند، گفت: ترجیح می‌دهیم در این مورد صحبتی نشود. برخلاف آنچه که درباره تعداد مراجعه زیاد به بیمارستان پس از این میهمانی مطرح شده، اما ورودی زیادی به بیمارستان نداشته‌ایم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز خواست که جزئیات بیشتر را از نظام پزشکی جویا شود.

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و سرپرست دادسرای جنایی و جرائم امنیتی شیراز نیز از تشکیل پرونده قضایی و ورود قاضی ویژه قتل استان به حا‌دثه مذکور خبر داد.

افشین محمدی دره شوری با بیان اینکه در جریان این پرونده تا کنون سه نفر از عوامل مرتبط با حادثه مسمومیت افراد حاضر در این مهمانی در بازداشت به سر می‌برند، گفت: دیگر عوامل، مسببین و معاونین احتمالی جرم نیز تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.

وی افزود در این حادثه در مجموع ۶ نفر دچار مسمومیت شده‌اند و از این تعداد یک نفر فوت شده و سایر افر‌اد پس از اقدامات پزشکی در ساعات اولیه حادثه از بیمارستان مرخص شده‌اند.

وی با کذب خواندن بخشی از اطلاعات و حاشیه‌های غیر موثق انتشار یافته در فضای مجازی تأکید کرد: برخی مطالب منتشر شده گمانه زنی و اطلاعات فاقد اعتبار است و تنها دستگاه‌های متولی و مسئول با در نظر گرفتن حقوق شهروندی افراد و وضعیت تحقیقات پرونده اجازه ارائه اطلاعات را دارند.

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!