Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت با بیان اینکه اولین گام در افزایش بهره‌وری ایجاد زیرساخت برای توسعه انسانی است، گفت: اگر به این موضوع توجه نشود، نمی‌توان با در و دیوار و سامانه نسبت به افزایش بهره‌وری اقدام کرد.

به گزارش ایسنا دکتر سعید نمکی در نخستین جشنواره بیمارستان بهره‌ور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه دیدگاه وابسته به بیمارستان باید در وزارت بهداشت به توجه و تمرکز بر جامعه تغییر کند، اظهار کرد: باید با توسعه طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» به جامعه برگردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر سامانه توسعه بهره‌وری باید در درون خانه و جامعه نیز دیده شود.

وی در مراسم رونمایی از نخستین سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی(HIM) با اشاره به حضور دکتر زالی به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن تقدیر از تلاش و دستاوردهای مدیران سابق دانشگاه، گفت: دکتر زالی به عنوان فردی تکامل یافته در مدیریت بهینه و به روز در نظام سلامت شناخته شده هستند.

نمکی ادامه داد: به عنوان فردی که سال‌ها عمر خود را صرف آموختن و قبول مسئولیت‌های اجرایی در جایگاه‌های مختلف کرده‌ام، معتقدم که فراتر از محیط بیمارستان باید به بهره‌وری نگاه کنیم.

وی با ذکر نام افرادی همچون مورگان شوستر که با قصد برنامه‌ریزی سال‌ها پیش وارد ایران شدند، اظهار کرد: نگاه این افراد در بهره وری با نگاه ما متفاوت بود، چراکه عدم بهره‌وری مساوی است با بی خبری، موضوعی که در بیان بسیاری از بزرگان ادبیات ما همچون خیام نیز دیده می شود.

بهره وری در هیچ‌جای دنیا به جز با انسان توسعه یافته فراهم نمی‌شود

وی با تاکید بر اینکه بهره وری در هیچ‌جای دنیا به جز با انسان توسعه یافته فراهم نمی شود، اظهار کرد: حتی همین سیستم های هوشمند بدون وجود انسان‌های توسعه یافته و معتقد در بهره‌وری میسر و محقق نمی شوند.

 وزیر بهداشت با اشاره به شش برنامه توسعه بعد از انقلاب و پنج برنامه توسعه‌ قبل از انقلاب، عنوان کرد: متاسفانه در هیچ‌کدام از این برنامه‌ها جایگاه انسان توسعه یافته مشخص نشده است. این در حالیست که انسان توسعه یافته محور بهره‌وری است.

وی با تقدیر از دستاورد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در راه اندازی سامانه مدیریت هوشمند بیمارستانی، تصریح کرد: در این سامانه باید در کنار توجه به ارتقای کیفیت به ارتقای رضایت گیرندگان خدمت یعنی مردم و بیماران توجه شود؛ چراکه این نوع بازخوردها به ما قدرتمندی بیشتری برای ادامه راه می‌دهد. بنابراین مهم‌ترین توصیه بنده این است که قبل از خود، مردم را ببینیم و در جهت نهادینه‌سازی این ارتباط دوسویه اقدام کنیم.

وی ادامه داد: اگر با رضایت ۸۰ تا ۹۰ درصدی بیماران و مراجعین روبرو بودیم، در آن زمان می توان در بهره وری و ارتقای آن موثر بود.

نمکی با اشاره به ضرورت تغییر دیدگاه نظام سلامت از نگاه بیمارستان محور به جامعه محوری، اظهار کرد: هزینه کردن در آموزش و پژوهش سرمایه گذاری محسوب می شود؛ درصورتیکه اثرات آن در یک پروسه ۳ تا ۵ ساله در اقتصاد ملی کشور قابل ارزیابی باشد.

وی با اشاره به آمار تربیت نیروی انسانی در نظام سلامت کشور اعم از تخصص، فوق تخصص و پزشک عمومی و غیره، تاکید کرد: باید ارزیابی شود که این مساله چقدر به ارتقای بهره‌وری ملی کمک کرده و تاثیر آن در GDP باید قابل محاسبه باشد.

به گفته وی، بررسی تربیت نیروی انسانی، توزیع و اعزام نیرو به استان‌ها و تهیه دستگاه های گرانقیمت از منابع عمومی و تاثیر آن در افزایش بهره وری یکی از مباحث جدی است که باید به آن پرداخته شود. به عبارت دیگر در آموزش علوم پزشکی باید به بهره‌وری فکر شده و در جذب نیرو و دانشجو نیز باید بررسی شود که این مساله تا چه میزان با منطق بهره‌وری هماهنگی دارد.

ضرورت ارزیابی بهره‌وری پژوهش‌های حوزه سلامت

وی با تاکید بر اهمیت توجه به هماهنگی پژوهش های نظام سلامت با بهره وری، اظهار کرد: باید بررسی شود که هزینه و ارزهای صرف شده برای ورود مواد اولیه و انجام پژوهش‌های حوزه سلامت تا چه میزان در ارایه خدمات سلامت تاثیر داشته و گره گشا بوده است. همچنین باید بررسی شود که مراکز تحقیقاتی حوزه سلامت تا چه میزان در ایجاد بهره‌وری و رفع مشکلات نظام سلامت نقش آفرینی می‌کنند.

وی با طرح این سوال که آیا افزایش تخت‌های بیمارستانی به معنای افزایش بهره‌وری است یا ارایه خدمت در درمان سرپایی، اظهار کرد: باید بررسی شود که کدامیک در نظام بهره‌وری اولویت بالاتری دارد. به عبارت دیگر برای بهره‌وری و تحقق آن باید به فراتر از بیمارستان فکر شود.

نمکی با تقدیر از این دستاورد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ایجاد ساختار مدیریت هوشمند بیمارستانی، ادامه داد: در تحقق ساختار هوشمند باید ظرفیت های خود را سنجیده و از تمام ظرفیت های خالی بهره‌مند شویم. این در حالیست که الان ۱۲ صدم درصد GDP صرف دارو می شود در حالیکه این رقم در کشورهای توسعه یافته چیزی حدود ۶ تا ۷ دهم است.

وی با تاکید بر ضرورت کاهش زمان بستری بیمار در بیمارستان، عنوان کرد: تربیت نیروی انسانی دارای مهارت برای کار با سیستم های هوشمند از دغدغه‌های دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر بهداشت در خاتمه با تاکید بر اینکه باید با ساختار ادغام یافته به همه چیز نگاه کنیم، تصریح کرد: نباید بیمارستان را منفک از درمانگاه یا بخش‌های پیشگیری و آموزش نگاه کنیم، بلکه باید کل پکیج به صورت ادغام یافته و با هم دیده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تربیت نیروی انسانی افزایش بهره وری انسان توسعه یافته باید بررسی شود عبارت دیگر وزیر بهداشت تا چه میزان بهره وری حوزه سلامت نظام سلامت بهره وری نگاه کنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • ضرورت توجه ویژه به کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای در کردستان
  • اولین پمپ بنزین رباتیک در امارات افتتاح شد
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • فاز اول بیمارستان سلامت سیب و سوران در آستانه بهره برداری