Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان اینجا تلخی و شیرینی در کنار هم است و پرسنل و پزشکان و پرستاران در تلاش‌اند تلخی‌ها به شیرینی تبدیل شود و کمتر بیماری به مرگ فکر کند.

در این روزهایی که کرونا، در حال یکه‌تازی است و در جامعه تا حدی توانسته بیم و نا امیدی و هراس ایجاد کند، بیماران رها شده از کرونا، مهم‌ترین عامل در شکست این بیماری را، توکل، امید به زندگی و روحیه‌ای شاد می‌دانند، البته روحیه‌ای که با حضور مدافعان سلامت در سنگر مهربانی میسر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون هرمزگان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد، آمار مبتلایان به کرونایش در وضعیت بحرانی و تعداد جان بخاتگان کرونا در این استان به عدد ۳۰۰ نزدیک می شود به طوری که تاکنون ۱۰ الی ۱۵ درصد از مردم هرمزگان به کووید ۱۹ مبتلا و علائم بیماری را بروز داده‌اند، کادر درمان با تمامی سختی ها در راه خدمت به شهروندان از هیچ تلاشی فروگذاری نمی کنند. از ابتدای همه‌گیری کرونا تاکنون بیش از ۴۰ هزار آزمایش تشخیص کرونا در استان گرفته‌شده است که ۲۲ درصد بیشتر از متوسط کشوری است و ۷۰۰ تخت معمولی و ۸۰ تخت آی‌سی‌یو در حال خدمات‌دهی هستند.

بیمارستان شهید محمدی بندرعباس از بیمارستان های با سابقه کشور است که این روزها بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان بستری هستند. پس از هماهنگی های لازم موفق شدیم ساعتی را با پزشکان، پرستاران و دیگر کادر درمانی این بیمارستان بگذرانیم. با همه نگرانی‌ها و البته رعایت بهداشت، وارد بیمارستان شهید محمدی می‌شویم، بیمارستانی که پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، نخستین مرکز نگهداری و قرنطینه این بیماران در استان هرمزگان تعیین شد و بیماران زیادی در این بیمارستان دوران قرنطینه و درمان را سپری کردند و می‌کنند.

تاکنون ۱۰ الی ۱۵ درصد از مردم هرمزگان به کووید ۱۹ مبتلا و علائم بیماری را بروز داده‌اند و  بیش از ۴۰ هزار تست کرونا گرفته شده است

دستورالعمل‌های هشدار دهنده درباره پیشگیری از ابتلا به کرونا روی در و دیوار اورژانس چسبانده شده است. نگاهم با نگاه‌های نگران و مضطرب همراهان بیماران گره می‌خورد. راهم را کج می‌کنم و به سمت بخش مراقبت های ویژه می‌روم.

اگر چه این جا همه ماسک بر صورت دارند اما می‌توان صداقت در خدمت‌رسانی را در چشمان کادر درمانی و حس قدرشناسی را در چهره بیماران دید و همان قدر که فوت یک بیمار با همه تلاش شبانه‌روزی تلخ و دردناک است، برگه ترخیص بیماری دیگر، امیدآفرین و رضایت بخش است. از زمان رسیدن پای ویروس کرونا به کشور تازه به اهمیت وجود پرستاران خدوم پی برده ایم. پرستارانی که با وجود تمام دغدغه ها و مشکلات حتی در بین برخی ها داشتن مسائل معیشتی، با جان و دل به میدان آمدند و شدند مدافعان بی غل و غش در عرصه سلامت. چه بسا که اکنون اگر نبود ایثار و فداکاری این عزیزان جان برکف سرنوشتی ناگوارتر از آنچه هست در انتظار هم وطنان بود.

به سراغ یک فوق تخصص ریه می رویم که از ابتدای شیوع کرونا در بیمارستان شهید محمدی مستقر و بار زیادی از خدمت رسانی به بیماران را همچون سایر همکارانش بر دوش کشیده است،

دکتر احسان رمضانیان نیک در گفت و گو با ایسنا، افزود: در حال حاضر در وضعیت پاندمی کرونا ویروس هستیم و متأسفانه هرمزگان در وضعیت پیک این بیماری قرار دارد.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه متأسفانه هر روز تعداد بیماران مبتلا به کرونا رو به افزایش است و به نسبت این افزایش تعداد بیماران نیازمند به بستری و بدحال نیاز به مراقبت ویژه افزایش پیدا می کند، اظهار کرد: علی رغم اینکه در یکماه گذشته تعداد تخت های بستری مربوط به کووید ۱۹ در بیمارستان شهید محمدی و شهر بندرعباس را پنج برابر کرده ایم اما همچنان بخش ها کاملأ پر و کمتر می توانیم پاسخگوی بیماران جدید باشیم.

وی ادامه داد: با افزایش تعداد بیماران بستری و بدحال و مراقبت های ویژه کووید ۲ بیمارستان شهید محمدی، بازهم بیماران زیادی هستند که نیازمند مراقبت ویژه هستند و با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا در نوبت حضور در این بخش هستند.

رمضانیان نیک با اشاره به اینکه بیشترین علت ابتلا در استان هرمزگان از دورهمی هایی صورت گرفته که در منازل و مجالس رخ داده که با تصور اینکه همگی سالم هستند از ماسک استفاده نشده و کرونا به راحتی منتقل شده است، خاطرنشان کرد: به صورت گروهی عده ی زیادی آلوده و زنجیروار گروه دیگری را مبتلا به کووید ۱۹ می کنند.

وی اضافه کرد: این افزایش ابتلا باعث افزایش کار کادر درمان می شود و سبب افزایش وضعیت آزمایشگاهی، تخت بیمارستانی و کادر درمان را می طلبد و این سبب افزایش احتمال درگیری کادر درمان و خستگی آن ها را به دنبال دارد و ضرر این موضوع به خود مردم باز می گردد.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه بسیاری از کادر درمان با کرونا درگیر بوده یا هستند و حتی در بخش مراقبت های ویژه اکنون حضور دارند، تصریح کرد: از مردم خواهش می کنم پروتکل های بهداشتی به طور حتم رعایت شود و از برگزاری مجالس خودداری شود.

بیشترین علت ابتلا در استان هرمزگان از دورهمی هایی صورت گرفته که در منازل و مجالس رخ داده که با تصور اینکه همگی سالم هستند از ماسک استفاده نشده و کرونا به راحتی منتقل شده است

وی با اشاره به اینکه باید از رفت و آمدهای غیرضروری بکاهیم و بهترین راه کمک به خود و خانواده مان ماندن در خانه است، افزود: همکارانم ۲۴ ساعته در تلاش برای خدمت رسانی به بیماران هستند.

رمضانیان نیک بهترین راه درمان به کرونا را پیشگیری دانست و عنوان کرد: مسائل بهداشتی باید به طور حتم رعایت شود تا به سلامت از این پیک کرونا در هرمزگان عبور کنیم.

طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان تاکنون بیش از ۲۸۰ نفر از کادر درمان استان هرمزگان به کرونا مبتلا شده و ۵۰ درصد آن ها پس از بهبود و گذراندن دوران قرنطینه به کار خود بازگشته اند. به سراغ یکی از همین دسته از کادر درمان می رویم که با شکست کرونا بار دیگر بنا بر وظیفه ای که بر دوش خود می بنید به عشق خدمت به هم نوعانش به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بازگشته است.

وی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید محمدی بندرعباس خدمت می کنم که بیماری کرونا را پشت گذاشته ام، افزود: چند روزی است که از دوران استعلاجی بازگشته ام و تمامی سختی های کرونا اکنون درک می کنم.

این پرستار ادامه داد: از تمامی شهروندان خواهش می کنم که توصیه های پزشکی و بهداشتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه باید با کمک هم از دوران پیک کرونا در هرمزگان عبور کنیم، تصریح کرد:بسیاری از کادر درمان بیمارستان شهید محمدی به دلیل ابتلا به کرونا مجبور به ترک خدمت کرده اند و اکنون بار سنگینی بر دوش کادر درمان است.

این پرستار با بیان اینکه کادر درمان خسته هستند و بسیاری از خانواده ها داغدار شده اند، اضافه کرد: تنها برای مواقع ضروری از خانه خارج شویم و این بارو که باید همه به کرونا مبتلا شویم که باور غلط است که باید از ذهن خود خارج کنیم.

وی در پایان با اشاره به اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی را برای حفظ سلامتی خانواده مان در اولویت قرار دهیم و باید همه کمک کنیم تا زنجیره بیماری کرونا را قطع کنیم، خطاب به بیماران کرونایی، عنوان کرد: بخش زیادی از درمان، بستگی به شرایط روحی بیماران دارد، اما به زندگی و بهبودی امیدوار باشیم، بهبودی را به دست می‌آوریم؛ شکست کرونا کاری ندارد فقط باید شاد و امیدوار باشیم.

بخش به نوعی تکمیل است و این موضوع نشان دهنده وضعیت قرمز هرمزگان و به ویژه بندرعباس در بحث مبتلایان به کرونا است. به نزد یکی از بیماران کرونایی می رویم تا با وی همکلام شویم.

این بیمار با ناراحتی و افسوس با اشاره به اینکه رعایت نکردم و گرفتار کرونا شدم، در گفت و گو با ایسنا، افزود: به واقع خجالت زده تلاش های کادر درمان هستم و جان فشانی آن ها را از نزدیک مشاهده می کنم.

وی که از طرز صحبتش مشخص است با مشکل ریوی رو به رو شده است، با بیان اینکه کرونا بیماری بسیار سختی است و به واقع درمانده شده ام، تصریح کرد: حاضرم تمام دارایی های خود را بدهم تا یک دقیقه به نزد خانواده ام برگردم اما اکنون گرفتار کرونا شده ام.

گرچه هر روز وضعیت شیوع بیماری کرونا در هرمزگان به حادترین شرایط خود می رسد، خبری از تعطیلی و بازگشت محدودیت‌های فروردین ماه در هرمزگان شنیده نمی‌شود. در حالی که گزارش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که ۶۰ درصد مبتلایان جدید به کرونا به سفر رفته‌اند و ۸۰ درصد از بیماران کرونا در استان هرمزگان در مجلس عروسی و ختم شرکت کرده‌اند، با این حال اما خبری از ممنوعیت سفر بین شهرستانی و استانی شنیده نمی‌شود. حال باید منتظر بود و دید که در روزهای آینده چه تدبیری از سوی مسئولان برای کاهش این آمارها اتخاذ خواهد شد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این خصوص به ایسنا، گفت: با توجه به اوج کرونا در استان و بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، تنها از چهار گروه افراد آزمایش کووید ۱۹ گرفته می‌شود.

به گفته دکتر فاطمه نوروزیان، افراد بالای ۶۰سال علامت دار و افراد علامت دار دارای بیماری زمینه‌ای از جمله این افراد هستند.

وی گفت: افراد دارای بیماری زمینه‌ای بدون علامت که در تماس با افرد مبتلا به کرونا بوده اند و همچنین زنان باردار علامت دار از دیگر افرادی هستند که از آنها آزمایش کرونا گرفته می‌شود.

به گزارش ایسنا، با حالی عجیب و گرفته از بیمارستان بیرون می آیم، عده ای از مردم بی خیال درحال خرید کردن در خیابان ها هستند. قلبم فشرده می شود، دلم می خواهد فریاد بزنم به خاطر جان پزشکان و پرستاران هم که شده بی خیال خرید و دورهمی و سفر شوید. در پایان تنها بغض است که امان حرف زدن را می گیرد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس بیمارستان شهید محمدی استان هرمزگان مراقبت های ویژه کادر درمان کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۱۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • کنایه سنگین به دولت رئیسی؛ ژست کنترل تورم نگیرید، نتوانستید
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون