Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار نصرالله فتحیان؛ مسئول بهداری رزمی دفاع مقدس در گفت‌وگو با ایسکانیوز درخصوص وجه اجتماعی شخصیت شهید قاسم سلیمانی گفت: در آستانه  دی ماه و شهادت سردار عزیزمان حاج قاسم سلیمانی و ورود به دهه دوم فاطمیه هستیم و این ایام را تسلیت عرض می‌کنم و امیدوارم که خداوند بزرگ آنچه در قلبم در مورد شهید سلیمانی وجود دارد، بر زبانم جاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من در عملیات فتح المبین توفیق آشنایی با شهید سلیمانی در منطقه جنگی جنوب را پیدا کردم. با توجه به مسئولیت من در آن عملیات که در حوزه پزشکی و بهداری بود، عرض می‌کنم که یکی از خصوصیات شهید سلیمانی توجه به منابع انسانی بود. در حقیقت برای ایشان منایع انسانی مهم‌ترین سرمایه محسوب می‌شد که این نیروی انسانی شامل  سرباز ساده تا کسانی می‌شد که فرمانده عملیات بودند و لذا ایشان از این موضوع بسیار دلسوزی و مراقبت می‌کرد.

او ادامه داد: در آن روزها دست ما بسته و امکاناتمان محدود بود اما با همان امکانات محدود، سردار واحد محوری رزمی را در تیپ ثارلله که بعدها لشکر ثارالله شد، راه‌اندازی کردند که آن زمان من آقای ایزدی را به سردار معرفی کردم که در بخش بهداری رزمی از او استفاده کرد و ایشان امروز از فرماندهان شاخص مقاومت هستند. انصافا حاج قاسم از نیروها بسیار حمایت می‌کرد. سردار در برپایی اورژانس‌های عملیاتی، پست‌های امداد با وجود محدودیت امکانات بسیار همکاری می‌کردند و اولویتشان راه‌اندازی واحدهای امدادی و درمانی برای نجات جان مجروحان بود. البته اکثر فرماندهان جنگ این ویژگی را داشتند اما حاج قاسم توجه مضاعفی به نیروی انسانی داشت.

فتحیان عنوان کرد: در حوزه رعایت بهداشت تیپ که بعدها لشکر شد همت و تلاش بسیاری داشت و می‌گفت وقتی می‌خواهید به رزمنده‌ها غذا بدهید، غذایی آماده کنید که خوب طبخ شده باشد و بهداشت رعایت شود. این موضوعات مربوط به دهه شصت است و در واقع اهمیت موضوعات انسانی در نظر حاج قاسم را نشان می‌دهد. توجه به بهداشت محیط و در دسترس بودن آب بهداشتی و تمییز که در زبان آسان است اما در شرایط سخت جنگ و گرمای بالای ۵۰ درجه خوزستان و سرمای زیر ۲۰ درجه کردستان کار دشواری است از مواردی بود که سردار بسیار مورد توجه قرار می‌داد.

او اضافه کرد: به دلیل موقعیتی که لشکر ثارلله در کرمان پیدا کرد، کادر پزشکی استان داوطلبانه به لشکر ثارلله می‌پیوستند و شاید یکی از انگیزه‌های آن‌ها نوع نگاه و توجه فرمانده لشکر به حوزه بهداشت و درمان بود که هم شرایط را مدیریت می‌کرد و هم مهربانی داشت. این موضوع تا پایان جنگ ادامه داشت و حاج قاسم تک تک به مجروحان سر می‌زد یا دورادور نحوه رسیدگی به شرایطشان را پیگیری می‌کرد و فرقی بین رزمنده‌های ساده و فرماندگان قائل نمی‌شد و این رفتار برای رزمندگان دلگرم کننده بود. سردار رنج مجروحیت را چشیده بود و سختی آن را درک می‌کرد.

مسئول بهداری رزمی دفاع مقدس بیان کرد: سردار سلیمانی بعد از جنگ در دهه ۷۰ تاکید داشتند که برای مردم کم‌تر برخوردار کرمان بیمارستانی ایجاد کنند و این نگاه یک فرمانده است و در همان سال‌ها پیگیری کردند که مجوز بیمارستان را در کرمان به نام حضرت فاطمه سلام الله که نامش را هم به واسطه ارادت به حضرت انتخاب کردند، بگیرند و بعد از آن که فرمانده نیروی زمینی قدس سپاه شدند، در جنوب شرق کشور و زاهدان بیمارستانی ساختند. این بیمارستان‌ها  در مناطق محروم ساخته شدند و با وجود اینکه در بیمارستان‌های نظامی اولویت با  نیروهای رزمی است اما سردار به واسطه نگاه اجتماعی که داشت معتقد بود که باید درهای بیمارستان به روی مردم محروم باز باشد و نظارت می‌کرد که خدمات خوبی بگیرند. سردار در همه مراحل ساخت بیمارستان‌ها نظارت می‌کرد و حتی برای تامین امکاناتی نظیر سیتی اسکن، رادیولوژی و غیره خود پیگیری می‌کرد.

بیمارستان‌های صحرایی که در جنگ با داعش تشکیل شدند

او افزود: در مجموعه نیروی قدس بخش پزشکی قوی نداشتیم و واقعا دوران مسئولیت ایشان دوران توسعه حوزه پزشکی و درمانی بود. ایشان این حوزه را در جبهه لبنان، عراق و سوریه هم تقویت کرد البته این واحدها با نیروهای همان کشورها اداره می‌شد تا نیروهای حشدالشعبی، دفع الوطنی و نیروهای فاطمیون و گروه‌های مختلف بتوانند از واحدهای درمانی خدماتی دریافت کنند و به مجروحانشان رسیدگی شود و در این مراکز برای آحاد مردم همان کشورها هم باز بود. البته در دوران فرماندهی سردار در مواجهه با داعش ده‌ها بیمارستان صحرایی برپا شد و بعد از آنکه عملیات از تب و تاب می‌افتاد دستور می‌داد که کادر پزشکان نروند تا مردم از این مراکز درمانی استفاده کنند. در آن زمان متخصص اطفال، زنان و کودکان و داخلی که همراه خود نبرده بودیم اما ایشان اصرار داشت که این تخصص‌ها هم تامین شود و احمدلله نیروهای علاقه‌مند از ایران و دیگر کشورها هم مراجعه می‌کردند و چندین زایمان در این مراکز صحرایی انجام شد.

فتحیان  توضیح داد: ما خیریه‌ای تحت عنوان امدادگران عاشورا و متوسلین به حضرت زهرا سلام الله داریم که ۲۰ سال است که افتتاح شده و مرکز بیماران سرطانی و فقیر است و من هشت سال پیش به سردار گفتم که حاج قاسم من بسیار دوست دارم که اسم شما هم در این خریه باشد. سر دار گفت: من چه می‌توانم بکنم؟ و پاسخ دادم که همین که اسم شما باشد و ما را راهنمایی کنید از شما ممنون خواهیم بود اما سردار گفت: بودن اسم من به درد نمی‌خورد اگر در کرمان کار خیری دارید به من بگویید. گفتم که اتفاقا این خیریه هنوز در کرمان فعال نشده و سردار گفت اگر سفری به کرمان داشتم به موضوع رسیدگی می‌کنم و در نهایت سردار خیریه امدادگران عاشورا را در کرمان راه اندازی کرد. من باور نمی‌کردم که حاج قاسم با همه دغدغه‌ و مشغله‌ای که داشتند به راه اندازی یک خیریه فکر کنند.

 او در پایان گفت: چهارسال پیش بود که حاج قاسم تماسی با من گرفت و گفت که مردم یمن خیلی فقیر هستند و از نبود دارو می‌میرند و من از شما می‌خواهم که از اعتباراتت برای تامین داروی مردم استفاده کنی و پول هم نداریم، ببین چه کاری می‌توانی انجام دهی؟ ببینید که چطور یک فرمانده جنگ و عملیات نگران مردم است و در نهایت ما پیگیری کردیم و خدا هم لطف کرد و دارو تامین شد. بعدها سردار به من گفت که می‌دانی آن داروها چقدر از مردم یمن را نجات داد؟ و شروع کرد به تشکر کردن در واقع بسیار آدم قدردانی بود.

انتهای پیام /

کد خبر: 1123732 برچسب‌ها شهید قاسم سلیمانی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: شهید قاسم سلیمانی بیمارستان ها حاج قاسم راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۰۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»

ماجرای غزه را با تمام این همه فجایع و ناملایمت‌هایی که رخ می‌دهد، چگونه نگاه کنیم که از دل این رویداد تلخ و در کنار قصه‌های پر درد آن، زیبایی برنامه خدا را نتیجه بگیریم؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هفتم اکتبر مصادف با 15 مهر 1402 عملیاتی پیش‌دستانه از سوی حماس با نام «طوفان‌الأقصی» علیه مواضع رژیم صهیونیستی در شهرک‌های نظامی فلسطین اشغالی رقم خورد. عملیاتی که به گفته خود مسئولان اسرائیلی، بزرگ‌ترین شکست امنیتی آن رژیم منحوس محسوب می‌شد. به دنبال این آبرو ریزی بود که آنان در اقدامی تلافی‌جویانه و البته عجولانه و احمقانه و برای جبران شکست مفتضحانه خود، شروع به حملات موشکی و توپخانه‌ای علیه مردم غزه کردند و این ماجرا را تا امروز ادامه دادند، به گونه‌ای که تاکنون 34 هزار و 488 شهروند فلسطینی به شهادت رسیدند. بیشتر کشتگان این حملات را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند. چنین اقدامی از سوی یهودیان صهیونیست، نمایش اوج خباثت همان قومی است که  خداوند در قرآن از آنها با تعابیری همچون آتش‌افروز، جنگ‌طلب، قاتل و نسل کُش، فاسد و قَسی‌ُالقلب یاد می‌کند. 

اما از منظر دین، این جنگ، تقابل بین جبهه حق با باطل است و عاقبت این تقابل چیزی جز شکست جبهه باطل و پیوستن آنها در جرگه ظالمان در برگه‌های تاریخ آیندگان نیست؛ تاریخ بشر نشان می‌دهد هیچ سلطه‌طلب و مستکبری بدون عقوبت نماند و یاد فرعونیان و نمرودیان و نیز داستان شکوه آنان در گورستان برگه‌های تاریخ دفن شد. خداوند در دو جا از زوال باطل سخن می‌گوید. در آیه81 سوره اسراء می‌فرماید «وَ قُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا؛ و بگو حق آمد و باطل نابود شد آرى باطل همواره نابودشدنى است» و در آیه 18 انبیاء می‌فرماید «بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَی الْبَاطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ ...» یعنی «بلکه ما همیشه حق را بر باطل غالب و پیروز می‌کنیم تا باطل را محو و نابود کند و باطل بی درنگ نابود می شود.»

از دیگر سو هرچند ممکن است جبهه کفر در شرایط پیروزی قرار گیرد، اما این پوسته و ظاهر ماجراست. بالاخره خاصیت نبرد، پیروزی و شکست است. این بار سپاه اسلام در شرایط نابرابر قرار دارد و دشمنِ مقابل با همسو کردن سایر کشورهای قدرتمند با خود و با رویگردانی از قوانین جنگ و زیر پا گذاشتن تمام انسانیت و حیثیتش، شروع به نسل‌کشی کرده است، دریغ از آنکه در باطن ماجرا، هر روز بیشتر در باتلاق جهل خود و خوی وحشی‌گری‌اش فرو می‌رود.

ما نمونه‌ی وسیع‌تر آن را در ماجرای عاشورا و اتفاقات پس از آن دیدیم. در این ماجرا، دشمن که با قلدری سعی داشت از امام حسین علیه‌السلام نسبت به حاکم فاسق زمانه بیعتی اجباری بگیرد و با مخالفت امام روبرو شد، نبردی نابرابر را علیه امام حسین علیه‌السلام آغاز کرد و به ظاهر توانست لشکریان اسلام را از دم تیغ بگذراند و وقیحانه سر جگرگوشه خاتم‌الأنبیاء و سایر یارانش را از تن جدا کند و آن‌ها را در کوچه و بازار بچرخاند. بنابراین ظاهر ماجرا، خون و شمشیر و آتش و فساد است، اما همین مسئله در نگاه حضرت زینب سلام‌الله علیها با تعبیر «ما رأیت إلّا جَمِیلاً» تفسیر می‌شود؛ یعنی در شرایطی که تفسیر ما از ماجرای عاشورا چیزی جز خون و شمشیر و کشت و کشتار نیست و سعی می‌کنیم از منظر تاریخی به ماجرای کربلا و حوادث پس از آن نگاه کنیم، حضرت زینب سلام‌الله علیها از افقی به این رویداد تلخ نگاه می‌کند که زیبایی را نتیجه می‌گیرد.

اما زیبایی ماجرای کربلا چه بود که ما و مداحان و شاعران‌مان نمی‌توانیم ببینیم؟ شاید اینطور باشد که وقتی ما زمین خوردن امام حسین علیه‌السلام و یاران با وفای ایشان را مشاهده می‌کنیم، ایشان با چشمی دیگر، اوج گرفتن و ارتفاع گرفتن آنان در درجات عالی فضل تا رسیدن به اعلا علیین را می‌دیدند. اگر ما حرکت کاروان را در تاریخ می‌خوانیم، ایشان اوج تبعیت یاران آن هم پا به پای امام و در سخت‌ترین شرایط نبرد را می‌بینند، به گونه‌ای که به تعبیر امام حسین علیه‌السلام هیچ پیامبری در طول تاریخ چنین یارانی را به خود ندید؛ ضمن آنکه برخی از این یاران، عمری را در جهالت و تاریکی سپری کرده بودند. حضرت زینب سلام‌الله علیها در منظر خداییِ خود، آینده قیام و اثر جوشش خون امام خویش را می‌دید که منجر به بیداری‌های گسترده مردم در تمام زمان‌ها و مکان‌ها می‌شد تا جایی که طی همین دهه گذشته، اربعین‌‌های باشکوه را رقم زد و نه تنها مسلمانان بلکه تمام پاک‌طینتان و آزادگان دنیا را در یک نقطه به هم وصل و زمینه را بیشتر برای زوال دولت‌های مستکبر فراهم کرد و این همان تعبیری که امام صادق علیه‌السلام در زیارت اربعین درباره اثر خون اباعبدالله علیه‌السلام فرمود: «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَهِ وَ حَیْرَهِ الضَّلَالَهِ»؛ یعنی خون اباعبداالله علیه‌السلام برای نجات مردم از جهل و گمراهی نثار شد. به همین ترتیب می‌توان لیستی از نقاط مثبت واقعه عاشورا تهیه کرد و درباره آن تأمل کرد؛ زیرا هر اندازه در این ماجرا تفکر کنیم، بیشتر می‌توانیم تبیین خدایی از صحنه‌های فعلی داشته باشیم.

«ما رایت الا جمیلا» نگاه حاکم بر جریان اربعین حسینی (ع)

اما ماجرای غزه را با تمام این همه فجایع و ناملایمت‌هایی که رخ می‌دهد، چگونه نگاه کنیم که از دل این رویداد تلخ و در کنار قصه‌های پر درد آن، زیبایی برنامه خدا را نتیجه بگیریم.

1. شکستن اُبهت پوشالی یهود
یکی از دستاوردهای مثبت ماجرای طوفان الأقصی و نبرد غزه،‌ شکستن اُبهت پوشالی یهودیان صهیونیست در اذهان عمومی جهان بود. رژیمی که از لحاظ نظامی و امنیتی خود را در جرگه‌ی برترین‌های دنیا به حساب می‌آورد، در یک عملیات حساب‌شده از سوی یکی از جنبش‌های مقاومت به نام حماس شکست سختی خورد. این مسئله معبری را به روی سایر جنبش‌های مقاومت برای مقابله با آن رژیم دست‌نشانده گشود و به سایر جبهه‌ها جرأت بخشید.

2. معنویت‌گرایی مردم غزه
طی حوادث تلخی که در غزه رخ داد، انتظار نداشتیم که این میزان معنویت در بین مردم آن دیار افزایش یابد که در تمام سختی‌ها به قرآن پناه ببرند و از خداوند طلب یاری کنند. نوجوانانی را دیدیم که روی منزل مخروبه خود نشسته‌اند و در حالی که بستگان خود را از دست دادند،‌ مشغول خواندن قرآن هستند. یا نوجوانی را دیدیم که وقتی پزشکان قصد خارج کردن تیر و ترکش از پای او آن هم بدون ماده سرّ کننده را داشتند، برای آنکه درد را احساس نکند، شروع به خواندن آیاتی از قرآن می‌کرد.

نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان

3. بیداری جهانی
طی حوادث غزه و تصاویری که از این حوادث در دنیا مخابره می‌شد، یک بیداری جهانی گسترده صورت گرفت که این بیداری حداقل در سه بود:

الف) در سطح مردم
اولین جایی که تحت تأثیر قرار گرفت، گروه‌های مردمی بودند. انها با ایجاد تظاهرات خیابانی انزجار خود را از رژیم منحوس اسرائیل و سیاست‌های دولتشان نسبت به حمایت از صهیونیست‌ها به شکل‌های مختلف نشان دادند تا جایی که با دولت و پلیس درگیر شدند.

ب) در سطح نخبگان و دانشجویان
گروه دومی که متأثر از ماجرای غزه به میدان آمدند، نخبگان بودند. این گروه نسبت به گروه‌های مردمی بیشتر در معرض آسیب‌های اجتماعی بودند؛ چرا که بسیاری از آنان با آنکه می‌‌دانستند شغل‌شان و تحصیل‌شان در معرض خطر قرار می‌گیرد، به شکل‌های مختلف اعتراض خود را نشان دادند و این امر سبب شد روشنگری بیشتری درباره اعمال جنایتکارانه اسرائیل و حامیان آنها شکل بگیرد.

ج) در سطح مسئولان و سلبریتی‌ها
در سطحی بالاتر، برخی مسئولان کشورهای غربی پای کار آمدند و اقدامات وحشیانه‌ی رژیم کودک‌کش صهیونیستی را محکوم کردند و به سیاستمداران غربی هشدار دادند تا دست از حمایت آنان بردارند. گسترش این اعتراضات به حدی بود که وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک خود در خارج دستور داد تا آمادگی‌های لازم برای مقابله با گسترش اعتراض‌های جهانی نسبت به رفتار نتانیاهو و ارتش اسرائیل در صورت صدور حکم لاهه درباره بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم داشته باشند.

4) گسترش اسلام‌گرایی
انتشار تصاویر بمباران مردم غزه توسط صهیونیست‌ها و فیلم‌هایی از قرآن خواندن مردم فلسطین در بحبوحه نبرد، سبب برانگیخته شدن احساسات مردم دنیا شد و رغبت و کنجکاوی آنان را نسبت به مطالعه بیشتر مبانی اسلام بیشتر کرد. طبق گزارش گلوب آی نیوز، تنها در کشور فرانسه بیش از 20 هزار نفر با تماشای کلیپ‌هایی از جنایات اسرائیل در غزه به تحقیق درباره اسلام پرداخته و آن را پذیرفته‌اند. بر پایه گزارش «ابنا»، از میان علاقه‌مندان به دین اسلام، افراد اثرگذاری نیز اسلام را پذیرفته‌اند که از آن جمله «دیوی فان دن برگ» فوتبالیست هلندی، پروفسور هنری کلاسن استاد مشهور چشم پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، مگان رایس تیک تاکر معروف آمریکایی و بسیاری از جوانان در اروپا و آمریکا هستند. ملیسا گومز، از جمله تازه‌مسلمانان آمریکایی که به دین اسلام تشرف پیدا کرده و یکی از دلائل اصلی گرایش به اسلام را وقایع غزه و ایمان مردم این منطقه در برابر مصائب و مشکلات حملات رژیم صهیونیستی معرفی می‌کند. رئیس انجمن جامعه اسلامی در اسپانیا درباره تاثیر تحولات غزه و بیداری جهانی علیه صهیونیسم می‌گوید: حملات اسرائیل به غزه علاقه بیشتری را به اسلام در اسپانیا برانگیخته است.

نگاهی به آیه ای از قرآن که مردم غزه با آن قوت می گیرند / «حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِیلُ»

5) عملیات وعده صادق
عملیات وعده صادق را می‌توان در امتداد طوفان‌الأقصی مورد توجه قرار داد؛ عملیاتی که ضربه‌ای نهایی بر پیکره ابهت پوشالی صهیونیست‌ها و بلکه جهان غرب محسوب می‌شد. آنها که ادعا می‌کردند صاحب قوی‌ترین پدافند هستند و نام آن را «گنبد» آهنی گذاشته بودند، در این عملیات دیدند که آنچنان آهنین هم نیست بلکه مانند یک سد، شکننده و نفوذپذیر است. ضمن آنکه چندین تله پدافندی را با کمک آمریکا و انگلیس و فرانسه در منطقه تدارک دیده بودند و هیچ کدام مانع از نفوذ موشک‌ها و حتی پهپادهای ایرانی نشد.

تمام اینها و تمام آنچه که گفته نشد، گوشه‌هایی از رویدادهایی است که به ماجرای غزه در عین اتفاقات تلخی که در آن دیار می‌افتد، روح بخشیده و آن را زیبا جلوه داده است. نتیجه آنکه دست قدرت خدا را در ماجرای غزه به وضوح می‌توان مشاهده کرد؛ دستی که یک صحنه رشد برای مسلمانان غزه و سایر مسلمانان ایجاد کرده و آنها را به همدلی کشانده و از سوی دیگر موجبات بیداری جهانی و گرایش به اسلام را در سایر ملت‌ها و مذاهب دنیا فراهم آورده است و در آخر، شاید بتوان گفت صحنه غزه، صحنه نمود این آیه از قرآن است:

«وَ قَالَتِ الْیَهُودُ یَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ ۚ غُلَّتْ أَیْدِیهِمْ وَلُعِنُوا بِمَا قَالُوا ۘ بَلْ یَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ یُنْفِقُ كَیْفَ یَشَاءُ ۚ وَلَیَزِیدَنَّ كَثِیرًا مِنْهُمْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْكَ مِنْ رَبِّكَ طُغْیَانًا وَكُفْرًا ۚ وَأَلْقَیْنَا بَیْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَىٰ یَوْمِ الْقِیَامَةِ ۚ كُلَّمَا أَوْقَدُوا نَارًا لِلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللَّهُ ۚ وَیَسْعَوْنَ فِی الْأَرْضِ فَسَادًا ۚ وَاللَّهُ لَا یُحِبُّ الْمُفْسِدِینَ؛ و یهود گفتند: دست [قدرت] خدا [نسبت به تصرّف در امور آفرینش، تشریع قوانین و عطا کردنِ روزی] بسته است. دست هاشان بسته باد و به کیفر گفتار باطلشان بر آنان لعنت باد؛ بلکه هر دو دست خدا همواره گشوده و باز است [به هر چیز و به هر کس] هرگونه بخواهد، روزی (معنوی) می‌دهد. و مسلماً آنچه از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شده است، بر سرکشی و کفر بسیاری از آنان (یهودیان) می‌افزاید. و ما میان [یهود، نصاری و گروه های دیگر] آنان تا روز قیامت کینه و دشمنی انداختیم. هر زمان آتشی را برای جنگ [با اهل ایمان] افروختند خدا آن را خاموش کرد و همواره در زمین برای فساد می‌کوشند، و خدا مفسدان را دوست ندارد.»

یادداشت: سعید شیری

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان
  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»
  • هشدار جدی فرمانده ارشد ارتش به دشمنان: جواب هر تجاوز و نگاه نامناسبی را با قدرت می دهیم /پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • صدور مجوز جذب ۳۰۰‌معلم برای مناطق محروم و صعب‌العبور در هرمزگان
  • ساخت ۵۴ کلاس درس در مناطق محروم ۵ استان کشور
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • سردار حاجی‌زاده: اجرای عملیات «وعده صادق» خواست مردم بود
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم